5 goda skäl att kolla en persons inkomst

Att känna de personer du gör affärer eller samarbetar med, är guld värt. För när du vet hur deras liv och vardag ser ut, öppnar sig ofta nya affärsmöjligheter. Samtidigt kan du ge rätt service till kunden, välja rätt leverantör eller hitta rätt partner. Och du behöver inte ägna flera arbetsdagar åt research. Mycket värdefull information får du genom vår anonyma inkomstvisning.

1. Du kan se vem du har att göra med
Har personen inkomst av tjänst och/eller från aktieutdelning? Här kan du se om den du söker är en vanlig löntagare, en högre tjänsteman eller har någon form av bolagsengagemang. Detta, tillsammans med nivån på inkomsten, kan ge dig en god grund när du förbereder dig inför ett möte.

2. Du kan ha rätt erbjudanden tillhands
En vanlig löntagare med ett minusbelopp under kapitalinkomst har troligen ett bolån. Kanske har du en vara eller tjänst som passar villaägaren? Visar kapitalinkomsten på bolagsengagemang kan det finnas skäl att prata företagserbjudanden. En person med noll inkomst av tjänst men hög kapitalinkomst är kanske en intressant investerare?

3. Du kan bedöma hushållets totala ekonomi
I inkomstvisningen kan du se om den du söker bor tillsammans med någon. Ett tips är att kolla även den personens inkomst för att få en helhetsbild över familjens ekonomiska situation. Det gör det ännu lättare för dig att erbjuda rätt tjänster.

4. Du kan minimera risker
Har personen en låg inkomst, höga lån eller till och med betalningsanmärkningar? Finns det konkurser med i bagaget, byter familjeföretaget ofta namn eller har personen en historik av röriga bolagsengagemang? Se varningstecknen och agera utifrån dem.

5. Du kan sälja mer
Om personen eller dennes partner har bolagsengagemang kan det finnas goda chanser till merförsäljning. I vår inkomstvisning ser du tydligt kopplingarna mellan olika personer och företag och kan enkelt klicka dig vidare för att hitta nya potentiella kunder.

Ingen behöver veta

Med en anonym inkomstvisning får du snabbt fram korrekta och aktuella fakta om dina kunder, utan att behöva ta en kreditupplysning. Ingen kan se att du har kollat – inte ens vi!