Här är yrkena som vinner på faktakontroll

Det finns många som har nytta av ett bra verktyg för person- och företagsinformation. För vissa lönar det sig rejält i form av fler affärer. Andra får hjälp att ta korrekta beslut eller får stöd vid rådgivning. Men det de flesta vinner på är helhetsbilden, det vill säga kunskapen om och förståelsen för sina affärskontakter. Att veta vad som händer, när det händer, och att alltid ligga steget före.

Här listar vi några av de yrken där faktakontroll är a och o …

Säljare och egenföretagare

Med ökad kunskap om dina kunder kan du lättare sätta rätt pris på din vara eller tjänst och trimma säljargumenten. Du kan hålla koll på och automatiskt få uppdateringar om dina leverantörer och konkurrenter, se kopplingar mellan olika personer och företag i flera led och på så vis upptäcka nya samarbeten och affärsmöjligheter.

Kundtjänstmedarbetare

Du har mycket att tjäna på att lära känna dina kunder bättre. Först när du ser sammanhanget – nivån på deras inkomst och varifrån den kommer, hur, var och med vem de bor – kan du ge dem den bästa servicen och pricka mer rätt med dina erbjudanden.

Ledning/styrelseledamöter

För dig i ledande roll är det särskilt viktigt med omvärldsbevakning. Ett tips är att, via automatiskt genererade mejl, bevaka händelser hos aktieägare, leverantörer, samarbetspartners och konkurrenter – deras löner, kapitalinkomster, övriga bolagsengagemang, styrelseförändringar, adressändringar, namnbyten etcetera. Sådan information kan ge viktigt stöd i finansiella och strategiska frågor.

Jurister och advokater

I ett komplett informationsverktyg får du snabbt en helhetsbild över din klient eller motpart. Du kan också bättre bedöma och hjälpa de företag du företräder genom att kolla upp vd:n och styrelsemedlemmarna. Den informationen säger nämligen mycket om bolagets självbild och ambitioner. Med ökad insikt kan du bättre förbereda dina uppdrag, vässa dina case och ge säkrare råd.

Långivare på banker och kreditinstitut

En anonym inkomstvisning ger dig snabbt koll på kundernas ekonomi, civilstånd och bostadssituation. Är de vanliga löntagare eller har de kapitalinkomst från bolag? Finns det betalningsanmärkningar eller konkurser i bagaget? Med rätt bakgrundsfakta kan du fatta rätt beslut som gynnar både din organisation och kunden.

Personal på ekonomiavdelningar

För dig som arbetar med ekonomin på ett företag är en bra informationstjänst ovärderlig när det gäller att kontrollera – och automatiskt bevaka – kreditvärdigheten hos kunder och leverantörer. På så vis kan företaget minska kreditförluster och förebygga uteblivna leveranser.

Handläggare på inkassoföretag

Här är nyttan med faktakontroll självklar. Du får direkt aktuella finansiella fakta om såväl din kund som om den person eller det företag fordringen gäller, inklusive bostadsinformation, bolagsengagemang och bakgrundshistorik. Det hjälper dig att hantera ärendet så effektivt och tryggt som möjligt.

HR-personal

Inför en rekrytering kan det vara klokt att ta reda på så mycket som möjligt om den blivande medarbetaren, exempelvis dennes bostad, civilstånd och eventuella bolagsengagemang. Här ser du även personens nuvarande inkomst och kan anpassa löneförhandlingen utifrån den.

En bonus

… är att du, oavsett yrke, har nytta av tjänsten även privat. Du kan exempelvis kolla upp firman som ska renovera ditt badrum, företaget du vill söka en tjänst hos eller se vad dina kollegor tjänar inför en löneförhandling. Och glöm inte att sätta dig själv på automatisk bevakning som ett skydd mot identitetskapning.